Intussen is het een traditie geworden om jaarlijks een 4-daagse retraite mogelijkheid aan te bieden aan de Dharmatoevlucht Zen-sangha.

Nog geen traditie, maar wellicht een nieuw begin van een traditie is dat we dit jaar deze retraite zullen houden in één van de tempels van onze Sangha, te weten de Wolk en Water hermitage in Langelille. De retraite zal begeleid worden door eerw. Hakuun en eerw. Baldwin en zal plaatsvinden tijdens het Hemelvaartweekend van donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni 2019.


Overnachten
De hermitage heeft 3 ruime slaapkamers waar 1 tot 2 personen in kunnen overnachten. Daarnaast kan er in de zendo, of door meebrengen van een eigen tent in de ruime tuin, overnacht worden. Momenteel wordt er nog druk gewerkt aan het verbouwen van de zendo, die voor de retraite in zoverre klaar zal zijn dat wij hier onze meditaties kunnen gaan houden. De zendo bied plaats aan ongeveer 12 deelnemers.

Voor wie?
Deze retraite is geschikt voor zowel beginnende- als gevorderde Sanghaleden die bekend zijn met onze beoefening bij de Wolk en Water hermitage, De Dharmatoevlucht of de meditatiegroepen in Groningen of Utrecht.

Doel?
Het doel van de retraite is om te ontspannen en stil te worden, de meditatie te verdiepen en ons inzicht in wie we zijn en de boeddhistische beoefening te verdiepen. Daarom zal een groot deel van de retraite in stilte worden gehouden. We vragen de deelnemers dan ook om sociale interactie te beperken tot de daarvoor ingeplande tijden zodat ieder de kans krijgt om innerlijk te ontspannen en te verstillen.

Datum:
Aankomst is op donderdag 30 mei tussen 11:00 tot 12:00 uur
Vertrek is op zondag 2 juni tussen 14:15 en 15:00 uur.

Dana:
Deelname aan deze retraite is op basis van Dana. De gehele opbrengst zal, na aftrek van de gemaakte kosten in zijn geheel ten goede komen aan de verdere verbouwing van de Wolk en Water zendo.

Neem voor meer informatie of aanmelding contact op met eerw. Hakuun of met eerw. Baldwin.