Zenmeditatie van de stille verlichting:

Wekelijks
Dinsdagavond 20.00 – 21.15 uur
Woensdagavond 19.30 – 20.45 uur
Maandelijks: Qigong en meditatie zaterdag en meditatiezondag

Onze rustige landelijke retraiteplek biedt gelegenheid tot het mediteren samen met anderen op vastgestelde tijden en individueel op tijden die je af kan spreken. Mediteren met anderen ondersteunt je eigen beoefening en is een vreugde om te doen. Na de meditaties is er gelegenheid tot uitwisseling en de meeste mensen vinden de vragen van anderen heel behulpzaam. De gelegenheid samen te spreken over ons spirituele zijn is inspirerend en opent ons hart voor de aanwezigen, onszelf en onze relaties.

Dag- en meerdaagse retraites
Voor deelnemers die reeds ervaring hebben binnen onze Sangha is er de mogelijkheid om aan een dag- of meerdaagse retraite deel te nemen.
• Zondagretraite
Regelmatig is er op de zondag een dagretraite. Zie agenda voor data
• Weekendretraite
Ieder tweede weekeinde van de maand wordt een weekeinde geboden. Deelname vanaf vrijdagmiddag tot en met zondag lunch. Ook is het mogelijk een deel van het weekeinde mee te zitten.
• Meerdaagse retraites
Regelmatig worden er meerdaagse retraites aangeboden voor deelnemers met ervaring met de beoefening. Zie agenda voor data.
Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met ons.

Individuele retraite
Het gehele jaar door kunnen mensen voor kortere of langere perioden van retraite komen. Het programma wordt dan aangepast aan de mogelijkheden en behoeften van de deelnemers. Als je voor een retraite wilt komen, neem dan tijdig contact op met eerw. Hakuun.

Het dagelijkse schema:
06.00 uur of 07.00 uur Meditatie
08.00 uur Korte soetra-dienst
08.45 uur Ontbijt
09.30 uur Contemplatie van Zen verdiepingsteksten
10.00 uur Werkmeditatie
12.30 uur Lunch
12.30 uur Pauze
14.30 uur Werk/wandeling/studie
17.00 uur Meditatie
18.00 uur Avond maaltijd
19.30 uur Meditatie en stille tijd